Smetanova 1484
755 01 VSETÍN
tel.: +420 733 328 180
e-mail: roskavsetin@centrum.cz

Odkaz na stránku e-mailem

Příspěvky, články

Sraz

Přidáno: | 13.10.2009

Sraz

Ták se hezky posaďte - začínáme.........souběh událostí mě přesvědčil,abych se o ty nevšední zážitky podělil s Vámi.Začneme kamarády a přáteli z lázní,neboť jsme s jejich zdravým jádrem měli sraz - samozřejmě,že v lázních a okolí.Ubytování jsme měli na dětském oddělení a tak trochu jsme jim záviděli,neboť oproti dospělákům zde mají daleko lepší vybavení.Také jsme byli všichni na turnaji vozíčkářů v Ostravě v tom jejich basketu - a bez nějakých dlouhých řečí Vám řeknu - klobouk dolů!Chce se Vám brečet,jak vidíte ty osudy,kterým se oni vůbec nepodávají a hlavně ŽIJÍ !!! A na plné pecky......leckterý zdravý by se mohl stydět ve svém hampasení se za nesmysly.......
Samo,že hlavními body programu byla páteční (normální) zábava,kde jediný muzikant (harmonikář a dirigent) na klávesy hrajíce a vyluzujíce jakési opatrné zvuky,podobné naší Jarmilce Šulákové - ale lepší,jak Eva s Vaškem......takže potančeno,posmáto,pokecáno.Horší byla zase sobotní diskoška,kde již čtvrtým rokem hraje ten a samý picmoch a navíc pouští ty a samé pjesničky  - a co je nejhorší - ve stejném pořadí!!!
Jinak všechno v lázních při starém,přestože se změnil majitel.Ale zásadní věci - hlavně přes kulturu - vůbec.Pouze u recepce je nová velkoplošná televize.

Snimek_094Snimek_096

Snimek_097Snimek_104

Snimek_105Snimek_107Snimek_108

To ale není vše!!!Hlavní teprve přijde.V neděli jsme celá parta jeli na oběd do restauračky U Hasičů - kousek od lázní.Vynikající kuchyně,dokonce jakžtakž pořešili přístup pro vozíčkáře,ale mají tam krom jiných cenností a starožitností jednu RARITU,která snad není nikde na světě!!!

Je to mladá,těžce nadějná servírka,která tam asi je pouze a jen ze známosti(snad dcerou majitele dolů(nebo nahoru...?)).Připadá mě jako nějaká holka z kotárů,snaží se sice každému vyhovět,ale dělá to takovým způsobem,že nevíte,jestli to nedělá schválně.Má takové mikádo-tmavé,ale ani blond by jí nepomohlo!Jak chodí v TV na Primě VKV---tak ta mladá blonďatá manželka Oldřicha Víznera - co je mírně pozadu - je oproti ní úplná inteligentka!!!!A to je co říct.Byla třeba v nabídce vepřová panenka s jahodovou omáčkou,tak se jí jedna holka ptá,jaká je ta jahodová omáčka? "No,taková omáčka",povídá velmi rozpačitě,jako kdyby si nebyla jistá jestli je holka nebo dědeček...."Z jahod?",ptá se znova kámoška...." Nó,jsou tam jahody....!!!"..."Takže jahodová?"...."Nóóó...." A potom Ríša z Hodonína si objednal jídlo,tak ona se jej ptá jakoby na odchodu : " A oblohu nějakou?"....."A jakou tam máte oblohu????" ......."Dobře..." a šla pryč!!! No a na dovršení celého úspěšného dne jí při její návštěvě našeho stolu jí říká Věrka: "Můžeme ty vidličky ztupit???" (já sem sice rozuměl ztopit,ale ona se jen tak podívala,kývla a bez jediného slůvka za minutu jí přinesla zabalené v ubrousku dvě vidličky!!!! Následně pak už jsme se smáli všemu,co se kolem šustlo.

Na kole tam chlap vezl na předním nosiči-košíku toho malého psa.....za chvíli z ním baba na kole a stejného psíka měla v ruksaku na zádech-----brečeli jsme smíchem...........však za půl hoďky jeli z kopce za sebou....návštěva lázní proběhla ku spokojenosti zúčastněných!!!!

Ono vlastně začala ta sranda,aniž by si to kdo pořádně uvědomil,naším příchodem---když jsme chtěli otevřít branku na zahrádku,aby tam mohl Ríša vjet na vozíku---ona to odemkla a pak hned zamkla,aby tam asi už nikdo jiný neotravoval.Ale další samozřejmě chodili---tak vše nanovo-jak u blbých na baráku....

Snimek_109Snimek_112

Snimek_116Snimek_122

Potom jsme se přesunuli ke kamarádovi Pavlovi do Sedlnic - grilovačka a mnoho dobrůtek.Už se všichni těšíme na další sraz ,všichni dobří a veselí lidé jsou zváni......!

Snimek_125Snimek_127Snimek_130